Autor: 021.rs, Beta

Novi Sad
31.03.2021.
16:51
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je danas osudila spaljivanje vojvođanske zastave u Ruskom Krsturu.
  • Лиманац

    02.04.2021 01:06
    Укините више ту крпу.
  • Miloš

    01.04.2021 15:58
    Vojvođanin
    Postovani, M Pupin je otac moderne telefonije, sonara, tjunera, komunikacije pilota u pokretu aviona, rendgena kakvog mi danas koristimo i bio zahvalan Bogu za saznanja, zalozio svo bogatstvo za Srbiju u 1 sv ratu i 1919 u Parizu spasio slovence i hrvate da su ovi plakali od srece..
    On, Lajos Dunafalvi i slicni njima treba da budu zvezde vodilje svakom coveku mesto av,canka nekih zabavljaca licemera i drugih parazita.

    Objektivno, ko je izgradio livnicu u Kikindi a prva ruda na 500 km, na Ceneju najplodnijoj zemlji zateg'o farmu, davao fruktalu sirovine a debole placao preradjevine, NS mlekara uvozila mleko iz Segedina ali nije ulagao ni u Vojvodinu ni u druge srpske krajeve, onaj sto je na srpskim teritorijama organizovao frontove a u ndh nije ispalio metak je dizao kredite i zaduzio nas a stvarao prividnu sliku deleci pare, razorio z Bosnu i naseljavao Vojvodinu, e on tada a njegovi sledbenica danas prodaju i rasprodaju a ne trepnu..
    Ko vadi rudu iz trepce, siptari ili ameri ? Ko otima naftu iz sirije ?
    Cije su banke, trgovine, rudnici, benzinske i svasta nesto po Srbiji ?
    U lidlu i dr tc paprika 20 din kod seljaka 50, kada se unisti seljak i pobegne glavom bez obzira sta onda???

    U zadnjih 30 god su jedne te iste face samo na drugim polozajima, kolju vola za kilo mesa nit se boje Boga ni naroda !

    Madjarska je imala hrane a danas jedu parizere, bili sv prvaci u izvozu guscije dzigerice a sad uvoze iz brazila, istocna Madjarska skoro pusta, pitajte ko je njih razorio .
  • Vojvođanin

    01.04.2021 14:37
    Ma da, tako je Miloše. U nedostatku argumenata prelazi se na gusle i neki ponos. Koga još interesuje M Pupin i gusle?
    Lepo ti nama objasni kako je jedna prosperativna regija sa mnogo potencijala opustošena i svedena na samu propast od 89-te. Lepo objasni šta se to značajno izgradilo u ovom vremenskom perijodu na teritoriji Vojvodine. Gde je onih 7% ustavom zagarantovanih iz budžeta?
    Jel ima Vojvodina opremljene domove zdravlja? Škole sa toaletima koji rade? Putnu infrastrukturu? Radna mesta?
    Nema. Pojeli patriJoCki skakavci i zamotali se u "kosovo je srbija" nasušno jalovo geslo. 30 godina krađa, malverzacija, laži,  obmana, skandala ...

    I onda se nađe budala i zapali zastavu o kojoj ništa ne zna ...

    Vređate brate, ali baš vređate!
  • Mastodont

    01.04.2021 11:29
    Najsmešniji su mi ovi zatucani urođenici kojima je argument za njihovo idiotsko sujeverje to što je neki naučnik rođen pre skoro 170 godina verovao u 'Boga'. Kapiram da se takođe kupaju često kao Isak Njutn i izvode eksperimente na svojoj spermi kao Paracelzus.
  • Miloš

    01.04.2021 10:22
    Vojvođanin
    Da, do te 89te su građani Vojvodine imali vodovod, kanalizaciju,gas, bazene, klizalista, let na mesec je bila redovna skolska ekskurzija i svasta nesto a onda su te srpske destruktivne snage sve pocupale i odnele negde..

    Te tzv "autolitije" nisu litije jer ih nije organizovala SPC ni eparhija Backa..

    Najveci srpski patriota sa ovih prostora je M Pupin, ako ste uopste culi za njega i njegova dela, nije se odrekao Boga, Sv Save, srpstva koga mnogi pljuju ni gusala i gajdi kojih se neki stide vec ih je ponosno isticao ...
    Kada bi Pupin sad dosao u Idvor zatekaobi ga bas onakvog kakvog ga je ostavio !

    Kada ste prodavali zemlju "dođosima" i kada su Vam za male pare odrađivali ono sto Vi niste hteli bili su dobri..

    Koje su Vase reference osim sejanja mrznje, samohvala i zelje za razaranjem neceg sto niste sami izgradili ???
  • Vojvođanin

    01.04.2021 07:42
    Auto litijaši na delu. Od serBskog nacional šovinizma ništo dobro nije došlo. Od 89-e pa do sada nemaju serBske patriJote čime da se pohvale osim destrukcije, pljačke, bahatosti i zaostalosti.

    Za Vojvodinu je visoki stepen decentralizacije ili nezavistnost jedina opcija, sve ostalo je gubljenje vremena.

    Nego, Vojvođani, gde ste?
  • 1914

    01.04.2021 01:18
    Starosedelac31.03.2021 • 22:29
    Ko je nas ikada pitao?
    Ja sam iz familije u kojoj se grobovi predaka nalaze u Vojvodini, tacnije u Srbobranu, i datiru jos od samog pocetka 19og veka, pa smatram da imam kredibilitet da nesto kazem na ovu temu. Ko je nas ikada pitao kako da izgleda ta "vojvodjanska" zastava i grb? Jedno su dodjosi a drugo su LSV paraziti, i smesno je pricati kako su svi storosedeoci u Vojvodini za Canka i njemu slicne oportuniste, koji vev decenijama pune svoje dzepove pod parolom "brige" za Vojvodinu! Pa oni su zbog svog licnog bogacenja i sa "ovima" u vlasti!
    -----------------------------------------------------------------------------------

    Jel' mozes meni, takodje starosedeocu, da objasnis kakve veze ima LSV i Canak, sa spaljivanjem zvanicne zastave, ma kakva ta zastava bila?

    I jos nesto - da li je mene neko, kako starosedeoca i koji porodicnu liniju prati nekoliko vekova, pitao kakva treba da bude srpska zastava? Mislim, kad tebe moraju da pitaju za vojvodjansku, jel' su te pitali za srpsku?
  • Đura

    31.03.2021 22:46
    Volim Vojvodinu
    "...Dolazili su bez ljubavi za Vojvodinu, revoltovani etničkim šarenilom njenog društva, uvereni da cine patriotsko delo, pljačkajući je i degradirajući je...remeteći narodnosni mir naš" (Vasa Stajić, 1922).

    Javno objaviti imena ovih šovinista i nasilnika. Imena i prezimena, odajke su, da li su osuđeni za ovakav zločinački čin koji ima za cilj da uznemiri stanovništvo Vojvodine. Nekada se za ovako nešto dosuđivala višegodišnja zatvorska kazna uz teški rad . Živela Vojvodina i njeno šarenilo koje volem.
  • Starosedelac

    31.03.2021 22:29
    Ko je nas ikada pitao?
    Ja sam iz familije u kojoj se grobovi predaka nalaze u Vojvodini, tacnije u Srbobranu, i datiru jos od samog pocetka 19og veka, pa smatram da imam kredibilitet da nesto kazem na ovu temu. Ko je nas ikada pitao kako da izgleda ta "vojvodjanska" zastava i grb? Jedno su dodjosi a drugo su LSV paraziti, i smesno je pricati kako su svi storosedeoci u Vojvodini za Canka i njemu slicne oportuniste, koji vev decenijama pune svoje dzepove pod parolom "brige" za Vojvodinu! Pa oni su zbog svog licnog bogacenja i sa "ovima" u vlasti!
  • Baja ns

    31.03.2021 21:02
    Tozo
    Sram te bilo!
  • Voyvodinians

    31.03.2021 20:26
    zasto bi to bio napad na Srbiju?
  • Vasa penzioner

    31.03.2021 20:25
    Čanak lomio trobojku
    A kadje Čanak lomio znak RTSa koji je trobojka Srbije, oslobođen. Svaka čast sudijo!
  • EvoOvako

    31.03.2021 20:01
    Ko je za autonomiju?
    Ukoliko stavimo na stranu nizak postotak populacije koji su proautonomaškk nastrojeni, za autonomiju su mahom oni koji žive od toga - razni Čanci i činovnici koji sede na državnim jaslama, a ništa ne doprinose.

    Moj komša Rusin ili moj Somsted Pišta ili bilo koji Srbin kada plata porez finansiraji državu i tu nema ništa sporno, osim države, je l'....
    Dakle, deo poreza ode na zdravstvo, školstvo, bezbednost i to razumem. Ono što ne razumem jeste zašto plaćamo autonomaške činovnike, jer od njih ništa nemamo. Baš ništa. Šta ima običan stanovnik od pokrajinskog sekretara za sport, recimo, i njegovih pomoćnika od kojih svaki ima sekretaricu-švalerku i službeni automobil? Ništa. Baš ništa nemamo.
    Kada bi autonomija funkcionisala kako treba da funkcioniše - bilo bi super. Ali daleko smo mi od toga.
    A što se tiče paljenja zastava - to je nivo Šešelja i sličnih mu kojih ima među svim narodima. I to treba najoštrije osuditi.
  • Lolo

    31.03.2021 19:35
    Svaki PRAVI Vojvosađan je ligaš!
  • Lala

    31.03.2021 19:32
    Znači počeli su opet
    Da je,, države,, uhapšeni da se osude na 40 godina zatvora bez prava na pomilovanje pa da vidiš mirni svi, ovako ništa biće još više toga bagra se osilila, imena javno da se zna ko su te,, patriot,,
  • iguman

    31.03.2021 18:57
    `ebo ih voz.
  • Toza

    31.03.2021 18:54
    pustite vi njih
    Tako su radili na silu sa Kosovom, pa je otislo.
  • Komšinica

    31.03.2021 18:22
    Čemu
    Divljački čin. Jel to neko dobio domaći da nas posvađa? Čemu prošlog vikenda neke litije sa sve polcijskim obezbeđenjem? To neko na silu pokušava da nas oduči multikulturonalosti. Nasilnici,ajd kući,mi znamo ko smo i kakvi.
  • Aleksandar

    31.03.2021 17:56
    Odgovor
    Pa to su vaši koalicioni partneri uradili. Ko ima takvu silu no SNS.
  • Pera

    31.03.2021 17:47
    Čuvena "nezavisna" vojvodina, kolonija Novoaustrougarske.
  • Istorija

    31.03.2021 17:21
    Napalili se cetnici, ponovo.
    Bice berbe usiju, ponovo.
  • Deks

    31.03.2021 17:21
    Po meni vojvođanska zastava ima itekako "nacionalno obeležje" jer osećam se Vojvođaninom. Mislim da u Vojvodini ne treba da potenciramo priču o "višenacionalnoj sredini" jer to dugoročno može samo da nas deli. A i cilj je onih koji ne vole Vojvodinu da se delimo po svim mogućim osnovama.
  • !

    31.03.2021 17:07
    Ako grad Beograd može imati grb, zastavu, budžet znatno veći od Vojvodine... i ako Ustav kaže da Vojvodina ima grb i zastavu... ovo svi treba da osude, pre svega režim.
  • MonteDushano

    31.03.2021 17:04
    Nije to spalio Rusin, nego prosrBski dođoš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna